Een porseleinen beeldje repareren

Als waardevol antiek en ornamenten met sentimentele waarde breken of losraken, hoeft dit niet te betekenen dat hun leven voorbij is. Vertrouw op Loctite Super Glue Liquid om ze snel, netjes en veilig weer in elkaar te zetten. Loctite Super Glue Liquid is ideaal op materialen zoals keramiek en aardewerk, omdat de speciale formule zorgt voor supersnelle en sterke verbindingen. Als de lijm droog is, drogen de verbindingen in een paar seconden transparant op en vormen duurzame, onzichtbare verbindingen.

Zo gaat u te werk:

1. Zorg dat beide delen van het beeldje goed op elkaar passen, stof- en vetvrij en helemaal droog zijn.

2. Knijp voorzichtig een kleine en gelijkmatige hoeveelheid lijm op een van de randen van de oppervlakken die worden samengevoegd. Druk beide delen onmiddellijk tegen elkaar aan en houd ze vast.

3. De delen niet verschuiven voor de lijm droog is. Overtollige lijm kan op dit punt nog gemakkelijk worden verwijderd als deze droog is (zie punt 5).

4. Ten minste een uur laten rusten voor aanraking of bewegen van het voorwerp. Voor het beste resultaat een nacht laten rusten.

5. Schraap als het droog is en er nog lijmresten over zijn, deze voorzichtig af met een scherp mes of verwijder ze met een tissue gedrenkt in Loctite Glue Remover of nagellak remover met aceton.

6. Plaats het dopje meteen weer terug en bewaar de lijm rechtop op een koele, droge plaats.

Aanbevolen producten: