Secondelijm met een kwast: Het antwoord voor precisiewerk

Secondelijm met kwast is de oplossing voor diverse doe-het-zelfklusjes. Door de kwast heb je een betere controle, waardoor je nette en precieze reparaties kunt uitvoeren. Lees in deze gids hoe je een secondelijm met kwast gemakkelijk gebruikt.

Wat is secondelijm met een kwast?

Secondelijmen met kwast – zoals de Loctite Super Glue3 Liquid Brush – zijn vloeibare secondelijmen die oppervlakken samenhouden dankzij een superieure sterkte. Onze lijm werkt vrijwel onmiddellijk op zowel poreuze als niet-poreuze oppervlakken en is geschikt voor vele materialen. De lijm lijmt in enkele seconden en droogt helder op. De Super Glue3 kan worden gebruikt bij extreem hoge en lage temperaturen (met een temperatuurbestendigheid van -50 tot en met 120 graden Celsius) en is vochtbestendig. Het is een secondelijm die wordt geleverd in een lekbestendig flesje met een kwastapplicator die het aanbrengen van de lijm gemakkelijk en precies maakt.

Ook gebruiksvoorwerpen zijn perfect te lijmen met een secondelijm met kwast

Hoe gebruik je secondelijm met een kwast?

Voordat je begint met lijmen, verzamel je eerst alles wat je nodig hebt:

  • Handschoenen om je handen te beschermen.
  • Een ruim werkblad
  • Schone doeken voor als je morst
  • Zeep en water om het product te reinigen en achteraf alles schoon te maken
  • Loctite Super Glue3 Liquid Brush

Nu ben je klaar om de volgende eenvoudige stappen te volgen:

  1. Bereid je oppervlak voor: Controleer of alle aan elkaar te lijmen oppervlakken schoon zijn en daadwerkelijk goed en zonder spleten op elkaar aansluiten. De oppervlakken moeten vrij zijn van vuil, was, olie, verf, etc. Schuur gladde oppervlakken op indien nodig. Werk in een goed geventileerde ruimte.
  2. Breng de secondelijm met een kwast aan: Verwijder de dop van het flesje lijm. Gebruik de kwast en breng een dunne laag lijm aan op één van de oppervlakken. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid lijm nodig. Druk de delen op elkaar en houd ze dertig seconden vast, of totdat je voelt dat de lijm is uitgehard.
  3. Maak alles schoon: Doe de dop weer op het flesje en ruim eventuele vlekjes op met water en zeep. Als er nog lijm op je oppervlakte te zien is na een poging om het af te vegen, laat het dan uitharden en schraap de restjes dan weg met een mesje. Indien nodig kun je ook aceton gebruiken om restanten op te lossen. Test aceton altijd eerst op een onopvallend oppervlak om zeker te zijn dat het materiaal er tegen kan.
  4. Bewaar de secondelijm met kwast op een koele, droge plaats en in verticale positie voor toekomstig gebruik.

Op welke materialen hecht Loctite secondelijm met een kwast?

Loctite Super Glue3 Liquid Brush is een supersterke, veelzijdige lijm die zeer goed werkt op diverse poreuze en niet-poreuze oppervlakken. Gebruik deze lijm waar een stevige verbinding gewenst is. Hij hecht op leer, papier, karton, hout, kunststof, metaal, porselein, rubber en leer. Je kunt het voor bijna elke interieurreparatie gebruiken met de bijgeleverde kwast die ervoor zorgt dat je met minder lijm, veel meer doet!

Werk precies en snel met een secondelijm met kwast