Gebroken keramiek? Lijm het met de juiste keramieklijm.

Keramiek lijmen is eenvoudig met de juiste keramische lijm. Wij laten je zien hoe! Pak die gebroken keramische pot en lees mee terwijl we je alles vertellen wat je moet weten over keramische lijm.

Wat is belangrijk bij het kiezen van keramische lijm?

De grote verscheidenheid aan superlijmen op de markt maakt het lastig om een lijm te kiezen die geschikt is voor keramiek. Hier zijn een aantal dingen om in gedachten te houden voordat je een keramische lijm aanschaft.

De beste lijmen voor keramiek zijn multifunctioneel, en kunnen keramiek hechten aan verschillende materialen zoals hout, leer, kunststoffen, glas, metalen, en meer.

Ook gebruiksvoorwerpen van keramiek zijn makkelijk te lijmen

Onder de glanzende buitenkant is keramiek een poreus materiaal – dus de lijm moet zich hechten aan poreuze oppervlakken. Als er kieren zijn, dan heb je een gespecialiseerde keramische lijm nodig die kiervullende eigenschappen heeft. Ga je keramiek lijmen die bestemd is voor eten of drinken? Dan is het belangrijk een voedselveilige keramische lijm te kiezen.

Hoe ga je te werk met keramische lijm?

Keramiek lijmen is gemakkelijk. Zo doe je het:

  1. Pas gebroken keramische stukken in elkaar om er zeker van te zijn dat je alle stukken hebt en dat het past.
  2. Breng een dunne laag keramische lijm aan op beide zijden van het gebroken keramiek.
  3. Druk de stukken nauwkeurig op hun plaats en verplaats ze nog snel indien nodig.
  4. Houd de stukken bij elkaar om de keramische lijm te laten uitharden. Zet de stukken keramiek vast totdat de uithardingstijd is bereikt.
  5. Schraap overtollige opgedroogde keramische lijm weg nadat het volledig is uitgehard.

Epoxy-lijmen zijn ook geschikt voor gebruik op keramiek, maar let op: epoxy-lijmen moeten voor het aanbrengen worden gemengd, en mogelijk overschilderd worden om overeen te komen met de kleur van het oppervlak. Voor een eenvoudige toepassing en een heldere afwerking kun je beter een heldere keramische lijm en een gemakkelijk te gebruiken applicator kiezen.

Welke lijm is het meest geschikt om keramiek te lijmen?

Eén van de veiligste en gemakkelijke keramische lijmen is de Loctite Super Glue 3 Pure Gel. Deze lijm is schok- en waterbestendig, heeft een anti-verstopdop en plakt niet meteen aan je vingers. De gelformule maakt deze keramische lijm zeer geschikt voor diverse klussen in en om het huis.

Voor algemene knutselprojecten die een precieze toepassing vereisen, kies je de Loctite Super Glue3 Liquid Control. Deze glasheldere, vloeibare en supersterke secondelijm is ideaal voor verlijmingen op moeilijk te bereiken plaatsen. Deze keramische lijm droogt helder op en komt in een handig ontwerp, waardoor het elke keer zeer precies kan worden aangebracht.

Gebruik een passende lijm om keramiek te lijmen