Secondelijm gel, een waar redmiddel!

Waar kun je secondelijm gel voor gebruiken? Is je naaldhak losgekomen net toen je klaar was om de deur uit te gaan? Dan komt secondelijm gel goed van pas! Voor alles wat meteen gerepareerd moet worden, gebruik een gel-achtige superlijm - je zult blij zijn dat je dat gedaan hebt.

Wat is secondelijm gel?

Secondelijm gel, ook wel cyanoacrylaat gel genoemd, is een lijm die een revolutie teweeg heeft gebracht in de wereld van het knutselen en repareren, vanwege zijn vermogen om moeilijk te lijmen materialen met elkaar te verbinden. Of het nu gaat om hout, plastic of metaal, secondelijm gel doet het allemaal. Of je nu een klein voorwerp repareert of een grotere klus uitvoert, deze sneldrogende formule werkt altijd!

Gebruik een secondelijm van gel voor precieze toepassingen

Hoe gebruik je secondelijm gel?

Secondelijm gel is er in verschillende formaten, op maat gemaakt voor verschillende materialen en oppervlakken. Nieuwe, gemakkelijk te gebruiken lijmverpakkingen maken het mogelijk kleine en precieze hoeveelheden secondelijm gel aan te brengen.

Voor deze kleinere projecten, van speelgoed tot schoenen, breng je de secondelijm gel als volgt aan:

  1. Ga na met welke materialen je aan de slag gaat. Er bestaat secondelijm gel welke speciaal is ontworpen voor materialen als plastic, metaal en hout.
  2. Gebruik een paar nitril of latex handschoenen zodat je geen secondelijm gel op je huid krijgt.
  3. Breng de secondelijm gel aan, in een gelijkmatige hoeveelheid, op elk te verlijmen oppervlak.
  4. Druk de oppervlakken op elkaar en klem ze stevig vast met behulp van klemmen of andere huishoudelijke voorwerpen (zoals een boek) totdat de lijm is uitgehard.
  5. Lees de gebruiksaanwijzing van de lijm die je gaat gebruiken voor specifieke instructies, over het algemeen droogt secondelijm gel zeer snel.

Als je voorwerp een onregelmatig oppervlak heeft of lastige openingen om te vullen, kies dan voor een secondelijm gel die geschikt is voor zwaar werk. Deze lijm zal je helpen om problemen met opvullen te voorkomen.

Hoe kies je de juiste secondelijm gel voor jouw project?

Heb je later vandaag een grote vergadering en voelde je net dat je riemgesp in tweeën is gebroken? Lijm deze gemakkelijk weer aan elkaar! Voor snelle klussen is Loctite Super Glue3 Power Gel Control de ideale keuze! Dankzij de snelle droogtijd en het gebruiksvriendelijke zijwaartse knijpsysteem is de kans klein dat je lijm morst. Je klus is geklaard in enkele seconden!

Verder is deze secondelijm gel uitermate geschikt voor de verlijming van flexibele materialen. De gelformule heeft een vullend vermogen en zorgt ervoor dat de lijm niet druipt en geen draden trekt. 

Een secondelijm van gel is ook geschikt voor flexibele verlijmingen